PAOLA REINA – КУКЛАТА, ЗА КОЯТО МЕЧТАЕ ВСЯКО МАЛКО, ГОЛЯМО И ПОРАСНАЛО ДЕТЕ

 

Те ви гледат от витрината с широко отворени очи – очите им са изразителни и големи, косите с естествен блясък, някои от тях са с тъмна кожа, други с издължени очи, облечени брилянтно и много шик, но всичките със свой собствен стил и характер. И всичките изглеждат толкова истински, че имате усещането, че след малко ще ви помахат и ще разкажат колко време са отделили в приятното усилие да се облекат подобаващо за среща с вас и с всяко момиче и момче, което обича да мечтае, да се забавлява, да се вълнува и да открива света около себе си заедно с верен приятел. И цялата тази емоция е обгърната от лекото ухание на ванилия, на сладост и нежност.

Ние лично, не сме виждали нещо по-красиво от дизайнерските кукли на PAOLA REINA.

През 1870 г. в Испания, в занаятчийска работилница в Аликанте се ражда първоначалната идея за създаване на кукли и играчки, която с времето  и по-точно през 1994 г., се развива в днешната емблематична дизайнерска кукла PAOLA REINA, станала популярна с оригиналния си дизайн, високо качество на изработка и автентичност. Първите колекции дизайнерски кукли с марката PAOLA REINA  се появяват през 1997 г.

През годините, запазвайки пленителната визия на всеки модел, компанията създава удивително разнообразие от дизайнерски кукли и дрехи за кукли, като обогатява каталога си с кукли с различни размери и за различна възраст: от кукли за новородени, кукли за по-малки и по-големи деца, кукли пеленачета, кукли бебета, кукли с механизъм (пеещи, плачещи, движещи се), кукли манекени до класическите колекционерски кукли.

Не е възможно да сбъркате кукла PAOLA REINA с никоя друга.

Истината е, че тя няма абсолютно никакъв аналог. Това, което я прави единствена, е оригиналния й външен вид, съчетан с приятния ванилов аромат, който е абсолютно вечен.

Всяка кукла има своя индивидуалност, свой собствен характер и стил, пресъздадени чрез  умело съчетание на облекло и етнос и внимателен подбор на дрехи и аксесоари.

Всеки детайл, всяка дреха, тъкан и аксесоар са разработени така, че куклите да не загубят и капчица от автентичността си. Това ги прави толкова обичани и разпознаваеми – те са максимално истински: лицата им изразяват различни емоции до най-финия детайл. И това ги прави неповторими.

Всички кукли на  PAOLA REINA  са създадени по класическите методи на занаятчийската ръчна изработка. Те са сглобени и декорирани изцяло ръчно – всяка от тях е внимателно изработена до най-малкия детайл от поставянето на ръцете и краката, захващането на косата до рисуването на лунички и вежди, оформяне на бузки и оцветяването на устните.

Ръцете, главата и краката се движат и така куклите могат да стоят в изправено или седнало положение. Очите не могат да се затварят и са изработени от „кристал“ – безопасна твърда и прозрачна пластмаса. Захващането на косите е много плътно и стабилно, което позволява лесното им разресването и оформяне на прически.

Материалът, използван за направата на куклите, е висококачествен винил с приятен аромат на ванилиямек PVC без фталати, химикали и вредни вещества. Използваните бои не съдържат олово и кадмий.

Телата на серията меки кукли са изработени от памук и полиестер без оцветители и пълни с акрилни, незапалими влакна.

Всяка кукла се съпровожда с паспорт „100% произведено в Испания“, който гарантира невероятното й качество, оригинален дизайн и пълно съответствие с всички изисквания за безопасност на европейските и американски стандарти за качество и безопасност (EN 71, ASTM F963 ).

Куклата PAOLA REINA е повече от красива кукла – тя е всичко, което вашето дете иска да бъде или с което иска да общува: малко бебе, палаво дете, любопитно момиче или момче, романтичка, щура мацка или разумно момиче с професия.

Благодарение на нея детето опознава света около себе си и го преобразява в по-красиво място. Всяко дете се нуждае от кукла, с която да се оприличава, и която да бъде израз на неговите мечти, потребности и емоции.

Играта с кукли е  нещо основно и важно за двигателното, емоционалното, социалното и когнитивното развитие на децата. Всъщност, ако тези играчки не съществуват, децата спонтанно биха ги създали по свой собствен начин.

Символичната игра започва, когато децата са на около 18 месеца. В този тип игри куклите стават важни, защото дават възможност на детето да създава други светове, други животи, да играе, за да бъде това, което пожелае, да се идентифицира по-лесно с реалния свят, съчетавайки реални факти с въображаеми представи.

Всичко това е заложено във философията на компанията, която предлага брилянтно измислени и сътворени колекции дизайнерски кукли PAOLA REINA.

Сред широката гама кукленски семейства на PAOLA REINA, има две, които са много специални за нас, и които се открояват от всички останали:

Куклите Paola Reina

КОЛЕКЦИЯТА КУКЛИ “Las Amigas

Колекцията кукли “Las Amigas” e една от колекциите, които най-много се харесват, заради размера на куклите и голямото разнообразие от модели.  Виждали сме тези красавици, облечени през зимата с поли и палта, през лятото с миниполи и чудни сандалки; с цветни национални костюми; с характерните дрехи и аксесоари за различни професии; кукли – принцеси и принцове; кукли-вещици и кукли-сладки ангели. Това семейство кукли на PAOLA REINA е, както всички други, мултикултурно – има кукли с кавказки, азиатски и афроамерикански черти.

Куклите Paola Reina

КОЛЕКЦИЯТА КУКЛИ “Los Bebitos

Няма дете, което да не харесва и да не е поискало да има емблематичното бебе на PAOLA REINA.

Те са другото име на неописуемо преживяване и за да бъда то възможно най-реалистично и приятно, сега те са изработени от още по-мек материал – висококачествен винил. Освен това ароматът им е още по-нежен, топъл и сладък, напомняйки за миризмата на бебешка кожа.

Можем да напишем цяла книжка за невероятните красоти на PAOLA REINA, но тук ще се задоволим само да обобщим най-основните колекции на компанията и това са: Las Amigas; Los bebitos recién nacidos; Los bebés; Los gordis; Las Reinas de Paola; Los niños; Los manu; Los confis ; Los Pikolines de Paola Reina; Las BlanditasSoy Tú; Los Peques de Paola ;  Santoro Gorjuss London; Los Paolitos; Alex y Sonia; Marcos y Laura.

Истината е, че куклите на PAOLA REINA  са неповторими! И вие ще се влюбите в тях!