Бебешки и детски играчки, и аксесоари на емблематичната френска марка Moulin Roty: 50 години оригиналност, традиция, модерност, романтика и много нежност.

Moulin Roty

Пътуване до прекрасната страна на детството – така могат да бъдат описани продуктите на френската компания Moulin Roty, която повече от 50 години поставя привързаността към детайлите, креативността и качеството в основата на своята дейност. Така компанията създава автентични играчки и оригинални декоративни предмети за радост на най-малките. От меката бебешка играчка за гушкане през красивите аксесоари за създаване на приказната детска стая до книжки, творчески комплекти, занимателни игри и дървени играчки, които са не само красиви и интересни, но носят в себе си по-голяма идея и нови знания – това е чудната вселена на Moulin Roty, любима на много деца и родители по целия свят. Изработени от напълно естествени материали, продуктите на Moulin Roty превръщат отглеждането на малките ни скъпи създания в красиво приключение. Компанията предлага разнообразие от бебешки и детски играчки и аксесоари, които са цветни, висококачествени, уникални по рода си и със своя собствена история на създаване в резултат на дългите години посветеност на работата за деца. Но как започва всичко?!

Имало някога, в едно малко селце в Западна Франция…

Историята на Moulin Roty започва като приказка през далечната 1972 година в малко селце, наречено Мулен Роти, когато група от двадесет приятели се събират около общ житейски проект, който да им осигури както работа, така и начин на живот, съобразен с ценностите им. Така те купуват стара мелница в малкото френско селце Мулен Роти. Обновяват мелницата и се местят да живеят в нея. Приключението започва с изработването на занаятчийски предмети – лампи, бижута и декоративни аксесоари. През 1975 г. създават първите две играчки, които ще предизвикат огромен интерес и ще определят бъдещата посока на развитие на компанията. Първата играчка, която бележи историята на компанията и постига огромен успех на различни търговски изложения, е красива малка детска количка, изработена от дърво, пяна и плат. Втората играчка е меката парцалена кукла “Douillette”, която очарова с оригиналния си вид. По-късно идеята кукла “Douillette” се доразвива като колекцията е обогатена с вариации на други емблематични за компанията плюшени герои като мече, слонче, мишка и заек. Оттогава брандът създава Вселена от очарователни и причудливи герои, забавни играчки и образователни игри, които радват всички, които са запазили детето в себе си.

През 1978 г. компанията се специализира в производството на уникални декорации и декоративни аксесоари за детски и бебешки стаи, както и в производството на меки играчки и музикални кукли.

През 1997 г. се появява Мими ла Сури, емблематичната мишка, която и до днес се появява в гама от продукти, наречена „La Grande Famille“ – семейство, облечено в най-фините френски тъкани. През 2008 г. се появяват други емблематични герои – „Jolis pas Beaux“ – в буквален превод „Хубавите грозници“, за които от компанията споделят, че „с щурия си и нестандартен вид печелят внимание и семейството им се разраства от година на година“.

В основата на успеха на Moulin Roty е тяхната отдаденост на въведената от компанията традиция „Вчерашните играчки за днешните деца!“. Идеята на тази концепция е създаването на класически играчки, вдъхновени от миналото, но модернизирани спрямо днешните вкусове и преобразени за днешните деца. Основен продукт в каталога на компанията е класическото дървено конче-люлка.

Направени от най-добрите френски тъкани и материали, 100% памучен текстил, естествено дърво, екологични и биоразградими продукти, играчките на Moulin Roty са истинско удоволствие както за бебетата, така и за техните родители. Естетическото усещане на натуралното дърво е меко и гладко и приканва за игра.

Игрите и играчките Moulin Roty са групирани в конкретни колекции. Всяка нова колекция е допълнение към семейството на Moulin Roty. По своя дизайн всяка играчка на Moulin Roty е сложна и възхитителна, а всяка колекция предлага разнообразие от играчки с една-единствена цел: създаване на нежен и уютен свят за децата, които да изследват, мечтаят и играят с най-качествените и безопасни играчки.

Сред популярните колекции на Moulin Roty са „La Grande Famille“, „Jolis pas Beaux“, „Les Pachats“, „Les Papipop“, „Les Petits Dodos“, „Le voyage de Olga“, „Mademoiselle et Ribambelle“, „Mémoire d’Enfant“ – всички те представят оригинални играчки за деца, които им дават свободата да поставят собствен отпечатък върху вълнуващите истории или да измислят нови .

Създадени от чудното въображение и креативност на екипа на компанията, играчките и бебешките продукти Moulin Roty са изработени с много желание и любов. Това усещане е закодирано във всеки един продукт. Достатъчно е да го вземете в ръцете си, за да усетите магията. Магията, наречена Moulin Roty! Разходете се и вие из чудния свят на Moulin Roty!