Max Benjamin

 

ОМММ…КОЛЕКЦИЯ ОТ МАНТРИ С ИМЕТО MAX BENJAMIN

 

Пътуване до Америка и любов към природата – така се поставя началото на световноизвестната ирландската компания Max Benjamin, чиито оригинални колекции за домашни аромати, дават живот и уют на всяко пространство.

В началото на 90-те години Тя е млада, Нейното име е Орла и заминава да учи в Америка.  Там тя открива своята любов към правенето на свещи и когато се връща в родната Ирландия, заедно със семейството си поставя началото на нещо много красиво – колекция от незабравими и вълнуващи спомени с аромат на естествен восък. Орла кръщава малкото студио, в което с много любов и страст създава своите продукти, на синовете си: близнаците Макс и Бенджамин.

Още първите продукти, създадени в работилницата на Орла, са чисто изкуство и емоция, носещи уют и благотворна енергия в домовете на хората. Така, постепенно оригиналната колекция от ръчно изработени ароматни соеви свещи се разраства, включвайки в портфолиото от продукти с марката Max Benjamin бутикови комплекти с 17 аромата луксозни свещи от естествен восък, ароматни дифузори и богата гама продукти за грижа за ръце и тяло (ръчно приготвени сапуни, масажни блокчета, соли за вана с етерични масла, продукти за баня и лосиони за тяло). Запазена марка на компанията с качествената си изработка и с естествените си съставки са ароматните соеви свещи.

Всъщност уникалният дизайн и неповторимите аромати на свещите Max Benjamin са резултат от любовта на цялото семейство към природата.

Max Benjamin създават природосъобразени и екологично чисти продукти, които са в полза, както на човека, така и на природата. В ДНК на Max Benjamin са висококачествените суровини от 100% естествени съставки, които се смесват ръчно.

За направата на тези уникални свещи компанията използва естествен восък, смес от соя, кокос и други възобновяеми восъци на растителна основа и аромат на етерично масло. Восъкът не съдържа парафин и е биоразградим. Гори по-бавно и чисто, без сажди, за разлика от парафиновия восък. Не съдържа вещества от животински произход. Всички свещи съдържат фитили, изработени от италиански памук без олово. И представете си – създаването на всяка свещ отнема повече от 7 часа и всяка майсторски ръчно се излива.

Оригиналните ароматни  дифузори също са изработени от чисти, натурални съставки, с масла  с ниско съдържание на алергени, а ароматът им е с продължителност минимум 4 месеца.

Съдовете за свещи и дифузори отново следват идеята за устойчивост:  повечето от тях са направени от стъкло и са напълно рециклируеми с възможност за повторно използване с нова гама аромати, което ги прави максимално екологични. Дървените съдове за дифузори от тръстика са изключително устойчиви.

Ръчно направените сапуни за ръце са тройно смлени със зехтин и кокосово масло и съдържат 97% натурални съставки.

Признаваме си, обожаваме Max Benjamin и това чудно изкуство да изработваш свещи от естествен восък – пламъчето им е обещание за повече красота, за повече себеуважение!