SAMSONITE: куфарът, в който се побират мечтите ни или тайната на едно пътническо бижу…

Samsonite

За своятa над 100-годишна история ТЯ се е превърнала в символ на безкомпромисно качество и надеждност. Много от иновациите в света на куфарите и пътните принадлежности са именно нейно дело. Компанията за първи път въвежда куфарът на колела, триточковото заключване, както и голяма част от материалите, използвани за производството на куфари, познати в наши дни.

Всеки, който обича да пътува с лекота, знае, че говорим за световноизвестната марка куфари, чанти и сакове SAMSONITE.

На колела или с дръжка, мек или твърд, олекотен или устойчив на натоварване и удар, с авангарден или напълно опростен дизайн, куфарът от любимата марка Samsonite е незаменим спътник във всяка ситуация, способен да задоволи и най-специалните индивидуални предпочитания и цели на пътуването.

Компанията Samsonite е основана през 1910 г. от предприемача от щата Колорадо (САЩ) Джеси Швейдер. Първоначалното наименование на компанията е Shwayder Trunk Manufacturing Company. По време на златната треска огромни маси от хора пътуват от единия край на страната до другия в търсене на успех и Швейдер вижда уникалната възможност, която му се предоставя да задоволи растящата нужда от продукти за път, осъзнавайки какъв огромния пазарен потенциал е производството на куфари и чанти.

От създаването си компанията допринася с редица иновации и нововъведения в областта на дизайна и производството на аксесоари за път, включително създаването през 1969 г. на първия в историята полипропиленов куфар с твърда повърхност, наречен Saturn. По-късно именно този революционен дизайн се превръща в най-широко използваният модел сред съвременните куфари с твърд дизайн.

Но какво откроява марката Samsonite от останалите търговски брандове, предлагащи продукти и принадлежности за пътуване ?

Куфарът е като най-добрият ни приятел, когато сме на път, но той е и продължение на личността на човека, който избира за себе си точния модел куфар, за да пътува спокойно и със стил, да бъде сигурен, да се наслаждава и опознава. Всички ние сме различни, с индивидуални изисквания и навици, което се отразява на начина, по който пътуваме и нещата, които са важни за нас по време на път. Това е водещото за марката и тя предоставя различни решения, за да удовлетвори нуждите на всеки свой клиент: от авантюристите, които мечтаят за приключения през бизнес пътниците до ревностните почитатели на лукса.

Марката Samsonite е насочена към доста широк спектър на пътуващи, което определя и голямото разнообразие от модели на куфари, чанти, раници и сакове, детски серии и принадлежности. Традиционният стил на Cosmolite® привлича млади стилни мъже и жени. Силният динамичен стил на Firelite® гамата е насочена към динамични млади туристи, които са готови във всеки един момент за нови приключения. Класическият Cubelite® е насочена към бизнес пътници, които ценят качеството и практически, организационните функции на багажа си.

Всички тези модели са много специални, защото са изключително модернизирани и изработени от иновативния материал Curv®, който осигурява ненадмината комбинация от лекота и здравина и гарантира изключителна надеждност на куфарите. Цялата колекция Samsonite Curv®, която включва моделите Cosmolite®, Cubelite® и Firelite®, е най-леката и здрава колекция на Samsonite, направена досега, която комбинира прочутата здравина на куфарите Samsonite с удивително леко тегло. Можеш да си вземеш всичките си прекрасни рокли и обувки без това да ти натежи допълнително, а вещите ти ще останат непокътнати. Не е ли прекрасно? Това е възможно благодарение на феноменалната Curv® технология на производство, която съчетава в себе си уникалната сплав от кевлар и полипропилен. Модерната техника чрез полагане на пластове чрез изтъкаване, прави Curv® един от най-здравите, леки и устойчиви на надраскване материали. Тази нова концепция в термопластиката е изключително лека като тегло и предлага неимоверна устойчивост към удари. Не е случайна и формата на куфарите Cosmolite® – патентованата черупка е основата на уникален дизайн, осигуряващ невероятна защита на съдържанието в куфара. Куфарите от серията Cubelite® освен, че притежават устойчивост на надраскване, впечатляват с тегло 1,9 кг. за ръчния багаж. Спортният и предизвикателен Firelite® се предлага в 4 цвята и е придружен от 10 години международна гаранция. Красивите колелца на куфара са безшумни, а ципът е покрит с PU лента, която предпазва багажа при дъжд.

Но моделът, който е бестселър, заради дизайна, здравината и функцията си е „неразрушимият“ Lite-Locked®. Дългоочакваният модел притежава силата и гъвкавостта на предшествениците си, Cosmolite® и Firelite®, но към тях е добавена твърда рамка с триточково заключване, която заменя затварянето с ципова лента. Ръчният багаж от серията може да се похвали с удивителните 1,9 кг. тегло.

Почитателите на лукса ще бъдат очаровани от новия модел Innova®. Много е вероятно да се влюбиш от пръв поглед в авангардната визия и модерния дизайн на куфара, които ще допълват перфектно твоя стилен външен вид. За твое улеснение Innova® е изключително лек и маневрен, защитен е от надраскване и нараняване, а интегрираната в корпуса ключалка предпазва от удар. Дори да ти се иска да събереш в него целия си гардероб,  поне няма да се притесняваш, че може да му се случи нещо.

Две нови серии от по последната колекция на марката са специално създадени за бизнес пътувания. Това са – PRO DLX4® и City Vibe®. Те са богато екипирани с всевъзможни екстри, така че да вземете освен целия офис с вас на път, да съхраните в отличен вид костюмите и ризите, на които държите. Специално внимание е обърнато и на бизнес дамите, като в елегантните серии S-Oulite® и S-Teem® са добавени прекрасни бизнес чанти, които да бъдат едновременно делови и все пак да запазят елегантността и грацията, полагащи се на дамите.

В новата колекция на Samsonite има специална серия за любителите на планината и хората със спортен дух. Това са моделите Paradiver®, създадени именно за истинските авантюристи.

Повечето от нас държат ръчния багаж да е в красива и лека чанта или куфар. Samsonite са помислили и за това: има специална серия ръчни багажи, наречена Ultimo Cabin. Този модел е изработен от олекотен поликарбонат, но въпреки твърдия корпус е предвиден много полезен джоб за лаптоп или таблет, който да улесни чекирането и същевременно да спести неудобството от отваряне на основното отделение на куфара.

Samsonite предлага и богатото разнообразие от размери при ръчните багажи, така че клиентът да намери оптималния размер в зависимост от изискванията на авиокомпанията, която ползва. Освен най-популярния размер 40 х 55 х 20, се предлагат 35 х 55 х 23 (Air France, AliItalia, KLM), 40 х 55 х 23 (Turkish Airlines, Austrian Airlines, LOT, Lufthansa), 40 х 50 х 20.

Но какво е съвършеното пътуване без невероятните и удобни аксесоари и принадлежности на Samsonite, като несесери, калъфи за обувки и пране, отделения за лаптоп и всичко необходимо. Защото както знаем да се пътува бързо и ефективно е важно, но пътуването със стилни и красиви аксесоари е много по-приятно и ти отива много повече.

Сред целия този разкош от брилянтни куфари, стилни ръчни чанти и всякакви пособия за удобно и елегантно пътуване, единственото, което можем да си пожелаем, е много нови дестинации и скоро на път!